Drug Discovery 2022: driving the next life science revolution

4 October
Wednesday 5 October
[Schedule with Sessions only]
All times shown are British Summer Time (GMT+1) —
DAY 1
Auditorium 1Auditorium 2Auditorium 3Auditorium 4ELRIG Tech Theatre - sponsored by DDWLearning ZoneDAY 2
08:00
Early Career Professional (ECP) Meet & Greet
08:00
08:05 08:05
08:10 08:10
08:15 08:15
08:20 08:20
08:25 08:25
08:30 08:30
08:35 08:35
08:40 08:40
08:45 08:45
08:50 08:50
08:55 08:55
09:00
Conference Welcome and Keynote Introduction
09:00
09:05
Keynote Presentation
Genomic Sciences in Immunology – Strategies for Finding Future Drug Targets through Genetics, Functional Genomics and Immunophenotyping
09:05 (45 mins)
Rabinder Prinjha, GlaxoSmithKline  
09:05
09:10 09:10
09:15 09:15
09:20 09:20
09:25 09:25
09:30 09:30
09:35 09:35
09:40 09:40
09:45 09:45
09:50
ELRIG - Early Career Professional Impact Award
09:50
09:55 09:55
10:00 10:00
10:05 10:05
10:10 10:10
10:15 Refreshment Break
Recruiter Session
DDW - The automated lab and the human
10:15
10:20 10:20
10:25 10:25
10:30 10:30
10:35 10:35
10:40 10:40
10:45 10:45
10:50 10:50
10:55 10:55
11:00
Developments in Preclinical Models
Chairs: Lisa Mohamet, GlaxoSmtihKline  Samantha Barichievy, AstraZeneca AB  

TBC
11:00 (30 mins)
Benjamin Haibe-Kains, Princess Margaret Cancer Centre  
Developments in Cytometry Technology to Enhance Pre-Clinical Workflows: StarBright Dyes and the ZE5 Cell Analyzer
11:30 (30 mins)
Richard Cuthbert — Bio-Rad    

TBC
12:00 (30 mins)
Nathaniel Lam, GSK  
Innovation through partnership - Sponsored by AstraZeneca Open Innovation
Chairs: Kathryn Chapman, Milner Therapeutics Institute, University of Cambridge  David Powell, LifeArc  

TBC
11:00 (30 mins)
Barbara Domayne-Hayman, Francis Crick Institute  

TBC
11:30 (30 mins)
Douglas Ross-Thriepland, AstraZeneca  
Beyond Small Molecules…
12:00 (15 mins)
David Madge — WuXi AppTec    
Advancements in Screening and Automation
Chairs: Mario Richter, AbbVie Deutschland GmbH & Co. KG   Kirsten Tschapalda, Roche  
Automated analysis workflow to identify metal contamination in HTS outputs
11:00 (30 mins)
Rachel Moore — Genedata AG    
Multiparametric drug discovery facilitated by acoustic liquid handling
11:30 (15 mins)
Mark Graham — Beckman Coulter UK Ltd.     
Frontiers of chemistry applied to drug discovery
Chairs: A Ganesan, University Of East Anglia  Mary Wheldon, Drug Discovery Unit, University of Dundee   Martin Swarbrick, Ryvu Therapeutics   Becky Garton, Royal Society of Chemistry  

TBC
11:00 (30 mins)
Ali Tavassoli, Curve Therapeutics & University of Southampton   

Oxford Nanopore Technologies - a look into the complete genome
11:30 (15 mins)
Daniel Fordham, Oxford Nanopore Technologies  

TBC
11:45 (30 mins)
Catherine Alder, GSK  
11:00
11:05 11:05
11:10 11:10
11:15 11:15
11:20 11:20
11:25 11:25
11:30 11:30
11:35 11:35
11:40 11:40
11:45 11:45
11:50 11:50
11:55 11:55
12:00 12:00
12:05 12:05
12:10 12:10
12:15 12:15
12:20 12:20
12:25 12:25
12:30 12:30
12:35 12:35
12:40 12:40
12:45 12:45
12:50 Refreshment Break
Panel discussion - Entrepreneurial Start Ups 101: Catalysing Innovation in Biomedical Science
DDW - The role of AI and automation in personalised medicine: How can AI help in the post drug discovery process.
12:50
12:55 12:55
13:00 13:00
13:05 13:05
13:10 13:10
13:15 13:15
13:20 13:20
13:25 13:25
13:30
DDW - The remote lab: Is this the future?
13:30
13:35 13:35
13:40 13:40
13:45 13:45
13:50 13:50
13:55 13:55
14:00
Developments in Preclinical Models

TBC
14:00 (30 mins)
Mathew Garnett, Wellcome Sanger Institute   
New/Novel/Ground-breaking technologies assisting the sustainable preclinical drug discovery
14:30 (5 mins)
Karthi RAJAMANI — Takara Bio Europe    
TBC
14:35 (5 mins)
Celine Legros — Eurofins Discovery    

Upgrading African disease-in-a-dish models for pharmacovigilance: Enter the humble cell
14:40 (30 mins)
Janine Scholefield, CSIR, South Africa  
Innovation through partnership - Sponsored by AstraZeneca Open Innovation

The Drug Discovery Unit: Leading the development of new anti-infective treatments with a collaborative approach
14:00 (30 mins)
Beatriz Baragana, Drug Discovery Unit, University of Dundee  
Pressure over liquid – Established technology but with new value
14:30 (5 mins)
Paul Kendall — FESTO    

Dementia Drugs through Partnership at the ALBORADA Drug Discovery Institute
14:35 (30 mins)
John Skidmore, University of Cambridge  
Advancements in Screening and Automation
HTS Assay detection at its best! - New PHERAstar FSX features improve data quality and sample processing
14:00 (5 mins)
Catherine Wark — BMG LABTECH Ltd    
Frontiers of chemistry applied to drug discovery
14:00
14:05 14:05
14:10 14:10
14:15 14:15
14:20 14:20
14:25 14:25
14:30 14:30
14:35 14:35
14:40 14:40
14:45 14:45
14:50 14:50
14:55 14:55
15:00 15:00
15:05 15:05
15:10 15:10
15:15 Refreshment Break
DDW - How can automation push the development of biologics and biosimilars? - Sponsored by Bio Rad
15:15
15:20 15:20
15:25 15:25
15:30 15:30
15:35 15:35
15:40 15:40
15:45
Developments in Preclinical Models

TBC
15:45 (30 mins)
Elizabeth Hardaker, Astrazeneca  

TBC
16:15 (30 mins)
Berend Snijder , ETH Zurich  
Innovation through partnership - Sponsored by AstraZeneca Open Innovation

The benefits of working side-by-side: The Crick-GSK Biomedical LinkLabs collaboration.
15:45 (15 mins)
Katrin Rittinger, Francis Crick Institute  Andrew Powell, GlaxoSmithKline  

TBC
16:00 (30 mins)
Martin Main, Medicines Discovery Catapult  
Advancements in Screening and Automation

TBC
15:45 (30 mins)
Federica Morandi, F Hoffmann-La Roche   Kirsten Tschapalda, Roche  

Collaborative AMR Implementation in Biopharmaceutical Labs
16:15 (30 mins)
Thomas Albanetti, AstraZeneca  
Frontiers of chemistry applied to drug discovery
15:45
15:50 15:50
15:55 15:55
16:00 16:00
16:05 16:05
16:10 16:10
16:15 16:15
16:20 16:20
16:25 16:25
16:30 16:30
16:35 16:35
16:40 16:40
16:45
Conference Close
16:45
16:50 16:50
16:55 16:55
17:00 17:00
17:05 17:05
17:10 17:10
17:15 17:15
17:20 17:20
17:25 17:25
17:30 17:30
17:35 17:35
17:40 17:40
17:45 17:45
17:50 17:50
17:55 17:55
18:00 18:00
18:05 18:05
18:10 18:10
18:15 18:15
18:20 18:20
18:25 18:25
18:30 18:30
18:35 18:35
18:40 18:40
18:45 18:45
18:50 18:50
18:55 18:55
19:00 19:00