Print Print
Presentation
21 Jun
22 Jun
23 Jun
24 Jun
Friday 25 June
DAY 4
Conference room 1Conference room 2Workshop SpaceDAY 5
All times shown are British Summer Time (GMT+1)
DAY 4
Conference room 1Conference room 2Workshop SpaceDAY 5
09:00 Plenary II
Chairs: Prof Maria-Gloria Basanez, Imperial College London, Faculty of Medicine  
09:00
09:05 09:05
09:10 09:10
09:15 09:15
09:20 09:20
09:25 09:25
09:30 09:30
09:35 09:35
09:40 09:40
09:45 Q & A
09:45 (30 mins)
09:45
09:50 09:50
09:55 09:55
10:00 10:00
10:05 10:05
10:10 10:10
10:15 10:15
10:20 10:20
10:25 10:25
10:30 BSP AGM
10:30 (30 mins)
10:30
10:35 10:35
10:40 10:40
10:45 10:45
10:50 10:50
10:55 10:55
11:00 Drugs, Vaccines and Disease Control III
Chairs: Dr Elmarie Myburgh, University of York  

Towards the Structure Based Design of Broad Spectrum Anti-Apicomplexan Drugs
11:30 (15 mins)
Dr Ashwani Sharma, Paul Scherrer Institute  

ACT treatment failure and resistance gene variants in African Plasmodium falciparum
11:45 (15 mins)
Dr Colin Sutherland, London School of Hygiene & Tropical Medicine  

Disentangling the role of Ascaris β-tubulin isotypes in the emergence of anthelmintic resistance.
12:00 (15 mins)
Mr Ben Jones, University of Surrey  
Schistosomiasis - Control, epidemiology and One Health II
Chairs: Dr Tine Huyse, Royal Museum for Central Africa  

Remaining pockets of moderate to high endemicity of schistosomiasis and soil-transmitted helminthiasis in selected communities in Caraga region, the Philippines
11:30 (15 mins)
Mr Allen Jethro Alonte, Institute of Biological Sciences, University of the Philippines Los Banos  

How much variation in drug response is found in schistosome populations?
11:45 (15 mins)
Dr Winka Le Clec'h, Texas Biomedical Research Institute  

Standardising the interpretation of point-of-care circulating cathodic antigen diagnostics for Schistosoma mansoni: A Bayesian latent class analysis study
12:00 (15 mins)
Dr Jessica Clark, University of Glasgow  

Spatial analysis of Schistosomiasis in Endemic Communities in Southern Mindanao, Philippines
12:15 (15 mins)
Dr Vachel Gay Paller, University of the Philippines Los Banos  
Wormbase Workshop:An introduction to WormBase ParaSite
11:00 (30 mins)
CLICK HERE
11:00
11:05 11:05
11:10 11:10
11:15 11:15
11:20 11:20
11:25 11:25
11:30 Wormbase workshop: Data mining with BioMart (short talk + practical session)
11:30 (30 mins)
CLICK HERE
11:30
11:35 11:35
11:40 11:40
11:45 11:45
11:50 11:50
11:55 11:55
12:00 Wormbase workshop: WBPS tips and tricks (how to access expression and phenotype data, what you can do with the API, answers to our most frequently asked help-desk questions)
12:00 (30 mins)
CLICK HERE
12:00
12:05 12:05
12:10 12:10
12:15 Session 13:Live Q & A 12:15
12:20 12:20
12:25 12:25
12:30 S8 :Live Q & A Wormbase Workshop: Dropin Session.
12:30 (60 mins)
CLICK HERE
12:30
12:35 12:35
12:40 12:40
12:45 12:45
12:50 12:50
12:55 12:55
13:00 Surveillance, Epidemiology, Stigma and Public Health I
Chairs: Dr Martin Walker, Royal Veterinary College  

Force of infection and age-profiles of Taenia solium human taeniasis and cysticercosis: global trends and subnational analysis for Colombia
13:30 (15 mins)
Dr Matthew Dixon, Imperial College London  

ZooTRIP: Zoonotic transmission of intestinal parasites: implications for control and elimination.
13:45 (15 mins)
Dr Kezia Whatley, University of Surrey  

Parasite-vaccine interactions through the lenses of meta-analysis and field research
14:00 (15 mins)
Ms Liana Wait, Princeton University  
13:00
13:05 13:05
13:10 13:10
13:15 13:15
13:20 13:20
13:25 13:25
13:30 13:30
13:35 13:35
13:40 13:40
13:45 13:45
13:50 13:50
13:55 13:55
14:00 Schistosomiasis - Control, epidemiology and One Health III
Chairs: Prof Joanne Webster, Royal Veterinary College  
Schistosomiasis vaccines: their role in disease prevention and elimination
14:00 (30 mins)
Keynote Speaker: Prof Peter Hotez, Baylor college of Medicine, Baylor University  

Using choice modelling to identify popular and affordable alternative interventions for schistosomiasis in Uganda
14:30 (15 mins)
Dr Poppy Lamberton, University of Glasgow  

The Enemy of My Enemy is Perhaps My Friend: Intestinal schistosomiasis is associated with reduced malaria intensity in preschool children in Uganda.
14:45 (15 mins)
Mr Daniel McDowell, Cardiff University  

YouTube
New dynamics of schistosomiasis in Lake Malawi
15:00 (15 mins)
Prof Russell Stothard, LSTM  
14:00
14:05 14:05
14:10 14:10
14:15 Session 14:Live Q & A 14:15
14:20 14:20
14:25 14:25
14:30 14:30
14:35 14:35
14:40 14:40
14:45 14:45
14:50 14:50
14:55 14:55
15:00 Surveillance, Epidemiology, Stigma and Public Health II
Chairs: Dr Helen Price, Keele University  
Leishmaniasis and Conflict
15:00 (30 mins)
Keynote Speaker: Dr Margriet den Boer, MSF UK  

Are Parasitic Diseases still a Continuing Health Problem in Gaza Strip, Palestine?
15:30 (15 mins)
Prof Adnan Alhindi, Islamic University Of Gaza  

Community practices and Environmental Reservoir as risk factor of Soil-Transmitted Helminths in Selected Rural Communities in the Philippines
15:45 (15 mins)
Mrs Kim Louisse Patagnan, University of the Philippines Los Banos  

Unusual localization of blood-borne Loa loa microfilariae in the skin depends on microfilarial density in the blood: Implications for onchocerciasis diagnosis in co-endemic areas
16:00 (15 mins)
Mr Yannick NIAMSI EMALIO, Centre for Research on Filariasis and other Tropical Diseases (CRFilMT)  
15:00
15:05 15:05
15:10 15:10
15:15 S9 :Live Q & A 15:15
15:20 15:20
15:25 15:25
15:30 15:30
15:35 15:35
15:40 15:40
15:45 15:45
15:50 15:50
15:55 15:55
16:00 16:00
16:05 16:05
16:10 16:10
16:15 Session 15:Live Q & A 16:15
16:20 16:20
16:25 16:25
16:30 16:30
16:35 16:35
16:40 16:40
16:45 16:45
16:50 16:50
16:55 16:55
17:00 Poster Session - Please go to main Hall and access the poster balcony 17:00
17:05 17:05
17:10 17:10
17:15 17:15
17:20 17:20
17:25 17:25
17:30 17:30
17:35 17:35
17:40 17:40
17:45 17:45
17:50 17:50
17:55 17:55
18:00 18:00