Print Print
Presentation
21 Jun
Tuesday 22 June
23 Jun
24 Jun
25 Jun
DAY 1
Conference room 1Conference room 2
DAY 3
All times shown are British Summer Time (GMT+1)
DAY 1
Conference room 1Conference room 2
DAY 3
10:00 2021 Wright Medal Lecture
Chairs: Dr Colin Sutherland, London School of Hygiene & Tropical Medicine  
Understanding the survival tricks of parasite surfaces
10:00 (45 mins)
Keynote Speaker: Prof Matthew Higgins, Oxford University  
10:00
10:05 10:05
10:10 10:10
10:15 10:15
10:20 10:20
10:25 10:25
10:30 10:30
10:35 10:35
10:40 10:40
10:45 10:45
10:50 10:50
10:55 10:55
11:00 Drugs, Vaccines and Disease Control I
Chairs: Prof Eric Morgan, Queen's University Belfast  
An integrated omics approach for Fasciola hepatica vaccine target identification
11:00 (30 mins)
Keynote Speaker: Dr Krystyna Cwiklinski, National University of Ireland, Galway  

Disparities in drug sensitivity of T. congolense and brucei group trypanosomes is related to differences in adenosine transporters and aquagyceroporins
11:30 (15 mins)
Mr Marzuq Ungogo, University of Glasgow  

Deazapurine nucleoside analogues for the treatment of Trichomonas vaginalis
11:45 (15 mins)
Prof Harry De Koning, University of Glasgow  

In vitro analysis of the effects of acetaminophen, ibuprofen and aspirin on motility of female adult Onchocerca volvulus worms
12:00 (15 mins)
Miss Rhoda Antwi, University of Energy and Natural Resources  
Towards Gender and Racial Equality in Science I
Chairs: Prof Derrick Robinson, CNRS/University of Bordeaux  
Picture a Parasitologist
11:00 (25 mins)
Keynote Speaker: Prof Debbie Smith
Creating resources to increase gender equity in Parasitology
11:50 (20 mins)
Keynote Speaker: Dr Elizabeth English, University of Pennsylvania  
11:00
11:05 11:05
11:10 11:10
11:15 11:15
11:20 11:20
11:25 11:25
11:30 11:30
11:35 11:35
11:40 11:40
11:45 11:45
11:50 11:50
11:55 11:55
12:00 12:00
12:05 12:05
12:10 12:10
12:15 Session 4:Live Q & A Break 12:15
12:20 12:20
12:25 12:25
12:30 12:30
12:35 12:35
12:40 12:40
12:45 12:45
12:50 12:50
12:55 12:55
13:00 Drugs, Vaccines and Disease Control II
Chairs: Dr Krystyna Cwiklinski, National University of Ireland, Galway  

Understanding the structure and function of Fatty Acid Pathway proteins of Leishmania major to identify potent anti-leishmanials
13:30 (15 mins)
Ms Chetna Dhembla, University of Delhi, South Campus  

Pan-Phylum Characterisation of Helminth Endocannabinoid Signalling Systems
13:45 (15 mins)
Miss Bethany Crooks, Queen’s University Belfast   

Repurposing trypanocidal drugs to tackle amoebic gill disease in Atlantic Salmon
14:00 (15 mins)
Dr Bachar Cheaib, University Of Glasgow  
Towards Gender and Racial Equality in Science II
Chairs: Dr James LaCourse, Liverpool School of Tropical Medicine  Dr Pegine Walrad, University of York  
13:00
13:05 13:05
13:10 13:10
13:15 13:15
13:20 13:20
13:25 13:25
13:30 13:30
13:35 13:35
13:40 13:40
13:45 Round table
13:45 (60 mins)
13:45
13:50 13:50
13:55 13:55
14:00 14:00
14:05 14:05
14:10 14:10
14:15 Session 5:Live Q & A 14:15
14:20 14:20
14:25 14:25
14:30 14:30
14:35 14:35
14:40 14:40
14:45 14:45
14:50 14:50
14:55 14:55
15:00 Diagnosis and Biomarkers I
Chairs: Dr Rhys Jones, IBERS  

A novel immunoassay to measure human blackfly exposure in onchocerciasis endemic areas
15:30 (15 mins)
Dr Laura Willen, University of Antwerp  

Glycomic analysis of the filarial nematode Brugia malayi and characterization of anti-glycan antibody responses during infection.
15:45 (15 mins)
Ms Laudine Petralia, Leiden University Medical Center  

Developmental and secretory regulation of microRNAs in an expanded Fasciola hepatica dataset
16:00 (15 mins)
Miss Caoimhe Herron, Queen's University Belfast  
Schistosome Biology I
Chairs: Prof Anthony Walker, Kingston University  

Excretion patterns of Schistosoma mansoni circulating antigens CAA and CCA by adult male and female worms, using a mouse model and ex vivo parasite culture
15:30 (15 mins)
Miss Miriam Casacuberta Partal, Leiden University Medical Center  

In vitro-matured schistosomes, a valuable tool for drug discovery and studying schistosome development
15:45 (15 mins)
Dr Helmut Haas, helminGuard  

Cell signalling during Schistosoma mansoni male-female interactions
16:00 (15 mins)
Miss Eman Shakir, Kingston University  
15:00
15:05 15:05
15:10 15:10
15:15 15:15
15:20 15:20
15:25 15:25
15:30 15:30
15:35 15:35
15:40 15:40
15:45 15:45
15:50 15:50
15:55 15:55
16:00 16:00
16:05 16:05
16:10 16:10
16:15 Session 6:Live Q & A S1 :Live Q & A 16:15
16:20 16:20
16:25 16:25
16:30 16:30
16:35 16:35
16:40 16:40
16:45 16:45
16:50 16:50
16:55 16:55
17:00 Poster Session - Please go to main Hall and access the poster balcony 17:00
17:05 17:05
17:10 17:10
17:15 17:15
17:20 17:20
17:25 17:25
17:30 17:30
17:35 17:35
17:40 17:40
17:45 17:45
17:50 17:50
17:55 17:55
18:00 18:00