Print Print
Presentation
Monday 21 June
22 Jun
23 Jun
24 Jun
25 Jun
DAY 1Conference room 1Conference room 2
DAY 2
All times shown are British Summer Time (GMT+1)
DAY 1Conference room 1Conference room 2
DAY 2
10:00 Plenary 1
Chairs: Prof Maria-Gloria Basanez, Imperial College London, Faculty of Medicine  
10:00
10:05 10:05
10:10 10:10
10:15 10:15
10:20 10:20
10:25 10:25
10:30 10:30
10:35 10:35
10:40 10:40
10:45 10:45
10:50 10:50
10:55 10:55
11:00 Cell and Molecular Biology and Biochemistry I
Chairs: Dr Russell Morphew, Aberystwyth University  
Big things start small: what we've learnt and have yet to learn from Giardia on endocytosis and secretion
11:00 (30 mins)
Keynote Speaker: Prof Carmen Faso, Institute of Cell Biology-University of Bern  

Trends in temporal gene expression in adult Parasitic and Free-living Strongyloides ratti
11:30 (15 mins)
Miss Abbie Williams, University of Bristol   

Chemical genetic approaches to study the role of protein kinases in Leishmania cell cycle regulation.
11:45 (15 mins)
Dr Juliana Brambilla Carnielli Trindade, University of York  

Deciphering the heme homeostasis puzzle: A transcriptomic analysis of Trypanosoma cruzi epimastigotes.
12:00 (15 mins)
Dr Cecilia Beatriz Di Capua, Universidad Nacional de Rosario  
IDDO I
Chairs: Prof Simon Croft, LSHTM  
Methodological challenges in measuring drug efficacy for the treatment of visceral leishmaniasis
11:00 (40 mins)
Keynote Speaker: Prof Mitali Chatterjee, Institute of Postgraduate Medical Education & Research, Kolkata  Dr Prabin Dahal, Infectious Diseases Data Observatory (IDDO)  
11:00
11:05 11:05
11:10 11:10
11:15 11:15
11:20 11:20
11:25 11:25
11:30 11:30
11:35 11:35
11:40 Break 11:40
11:45 IDDO II
Chairs: Prof Russell Stothard, LSTM  
11:45
11:50 11:50
11:55 11:55
12:00 12:00
12:05 12:05
12:10 12:10
12:15 Session 1:Live Q & A 12:15
12:20 12:20
12:25 Break 12:25
12:30 12:30
12:35 12:35
12:40 12:40
12:45 IDDO III
Chairs: Prof John Kelly, London School of Hygiene and Tropical Medicine  
12:45
12:50 12:50
12:55 12:55
13:00 Cell and Molecular Biology and Biochemistry II
Chairs: Dr Benjamin Makepeace, University of Liverpool  
Helminth Extracellular Vesicles: Drugs and Bugs
13:00 (30 mins)
Keynote Speaker: Dr Russell Morphew, Aberystwyth University  

Biochemical and inhibition studies on Leishmania donovani tyrosine aminotransferase
13:30 (15 mins)
Mr Santanu Sasidharan, National Institute of Technology-Warangal  

Deciphering mitochondrial quality control in Trypanosoma brucei
13:45 (15 mins)
Dr Caroline Dewar, University of Bern  

Regulation of transposable elements in the absence of piRNAs in a clade IV nematode during a parasitic infection
14:00 (15 mins)
Miss Mona Suleiman, University of Bath  
13:00
13:05 13:05
13:10 13:10
13:15 13:15
13:20 13:20
13:25 Break 13:25
13:30 IDDO IV
Chairs: Dr Colin Sutherland, London School of Hygiene & Tropical Medicine  
13:30
13:35 13:35
13:40 13:40
13:45 13:45
13:50 13:50
13:55 13:55
14:00 14:00
14:05 14:05
14:10 Break 14:10
14:15 Session 2:Live Q & A 14:15
14:20 14:20
14:25 14:25
14:30 14:30
14:35 14:35
14:40 14:40
14:45 14:45
14:50 14:50
14:55 14:55
15:00 Cell and Molecular Biology and Biochemistry III
Chairs: Prof Carmen Faso, Institute of Cell Biology-University of Bern  

The role of VEX complex proteins in the insect to mammalian host transition of Trypanosoma brucei
15:30 (15 mins)
Dr Karinna Rubio-Peña, Institut Pasteur  

Investigating mitochondrial glycosylation in the African Trypanosome
15:45 (15 mins)
Dr Samuel Duncan, University of Dundee  

p197 as the missing link between the outer mitochondrial membrane and the basal body in T.brucei
16:00 (15 mins)
Ms Salome Aeschlimann, University of Bern  
15:00
15:05 15:05
15:10 15:10
15:15 15:15
15:20 15:20
15:25 15:25
15:30 15:30
15:35 15:35
15:40 15:40
15:45 15:45
15:50 15:50
15:55 15:55
16:00 16:00
16:05 16:05
16:10 16:10
16:15 Session 3:Live Q & A 16:15
16:20 16:20
16:25 16:25
16:30 16:30
16:35 16:35
16:40 16:40
16:45 16:45
16:50 16:50
16:55 16:55
17:00 Poster Session - Please go to main Hall and access the poster balcony 17:00
17:05 17:05
17:10 17:10
17:15 17:15
17:20 17:20
17:25 17:25
17:30 17:30
17:35 17:35
17:40 17:40
17:45 17:45
17:50 17:50
17:55 17:55
18:00 18:00